”Nu vom salva tot ce ne-ar plăcea să salvăm,
dar vom salva mai mult decât dacă n-am fi încercat deloc”

Sir Peter Scott

https://www.tion.ro/eveniment/foto-plasa-de-pescuit-imensa-gasita-de-voluntari-si-politisti-pe-lacul-surduc-are-o-lungime-de-500-de-metri-1608320

Acțiune împotriva braconajului piscicol, în această săptămână, pe lacul Surduc, județul Timiș. Voluntarii de la Asociația Națională de Combatere a Braconajului și Poluării, împreună cu polițiștii, au găsit o plasă imensă de tip setcă, cu o lungime de 500 de metri, în apa lacului. Polițiștii au deschis un dosar penal.

Descoperirea a fost făcută miercuri, pe lacul Surduc, județul Timiș. Voluntarii Asociației Naționale de Combatere a Braconajului și Poluării (ANCBP), împreună cu polițiștii, au făcut verificări pentru a descuraja și combate braconajul piscicol. Au găsit în apă o plasă imensă de tip setcă, cu o lungime de 500 de metri, lăsată la apă de braconieri.

Plasa a fost scoasă din apă și a fost preluată de polițiștii din Fârdea, judeul Timiș, care au deschis și un dosar penal pentru braconaj piscicol.

La data de 29.06.2022, în jurul orei 14:30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Fârdea au fost sesizați cu privire la faptul că pe luciul de apă a lacului Surduc, din județul Timiș, a fost descoperit un navod folosit la capturarea peștilor. Ajunși la fata locului polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, navodul din material textil, de aproximativ 500 de metri lungime și 2 metri lățime, fiind scos din apă, iar peștii capturați fiind eliberați în lac.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „braconaj piscicol în forma deținerii și folosirii la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor”, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorilor și luării măsurilor legale care se impun”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

 

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

ANCBP
Logo